2015. november 16., hétfő

Kedves Mindenki! 

Ma delutan egy 6 oras repulout utan megerkeztunk Dakarba.
Azt gondoltam, hogy a repulon felkinalt whisky majd kello batorsagot ad az elottem allo elso, afrika elmeny feldolgozasahoz, de mint kiderult, annyi whiskyvel nem tudtak szolgalni :)
Utlevelellenorzes, ujjlenyomat, jobb es utana a bal, (nem bal es utana a jobb!) 1 mosoly a kameraba, meg egy jelkepes borondatvilagitas.
Kileptunk a forro aszfaltra es 100-an ugrottak nekunk taxit kinalva. Magunkhoz huen kifogtunk egy fiucskat, aki elvezetett minket egy hatso parkoloba. Kozben szamos segito kez akadt, akik toltak velunk a borondos kocsit, pedig Zalan eros fiu es en is gyurok :)
A hatso parkoloban egy lathatosagi mellenyes fiatalember megmentesunkre sietett, osszeveszett az elso taxisunkkal ( aki nem is volt az, mint kiderult) es a kiabalasra ismet sokan osszegyultek.
A megmentonk azt mondta, o a hivatalos taxis, es valoban el is vitt minket az igazi sarga kocsikhoz.
Nagyon kedves volt hozzank, nagyon szívesen segitett nekunk, majd kerte a jussat :) Egy masik srac, aki kitartoan csimpaszkodott a csomagjainkba, szinten úgy erezte, jar neki az oraber. Veszekedtunk kicsit vele, es elindultunk. Nagy 4 savos utakon mentunk, de feltelelezem, hogy eredetileg nem 4 savosra terveztek oket. Itt lattunk mindent. Uvegfrontos epuleteket, uj apartmanhazakat, nyomortelepeket, BMW-t, babarozsaszin Nissan terepjarot, a korforgolomban lime-ot arulo helyieket es meg rengeteg mindent. Annyit elsore levontam, hogy itt nem mennek at a forgalom vizsgan.
Kis europai nebants viragkent kicsit megrazott a repteres sztori. Aki jobban ismer, tudja, hogy gorcsos, feszkozos vagyok, aki majdnem mindentol fel. De mar tul is vagyok rajta, hala Istennek es a jofej ferjemnek:)

A WEC misszio kozpontjaban toltjuk az ejszakat (ahol talalkoztunk fiatal feher es fekete kereszteny testverekkel) Holnap Bissau-Guinea vizumot intezunk es delutan megyunk a kikotobe. A hajonk holnap este indul 8-kor.
Nagyon-nagyon koszonjuk az imaitokat! Isten aldjon titeket!

Kata es Zalan






2 megjegyzés: